«Ουκ αρνησομεθα σε φιλη Ορθοδοξια, ου ψευδομεθα σε πατροπαραδοτο

«Ουκ αρνησομεθα σε φιλη Ορθοδοξια, ου ψευδομεθα σε πατροπαραδοτον σεβας. Εν σοι εγεννεθημεν, εν σοι ζωμεν, εν σοι κοιμησομεθα. Ει δε και καλεσει καιρος και μυριακις υπερ σου τεθνηξομεθα». (Ιωσηφ Βρυεννιος)

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Νὰ μὴν ἀποδέχεσθε κανένα αἱρετικὸν δόγμα μὲ πρόσχημα τὴν ἀγάπην. (Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου) Ἀκόμη καὶ πολὺ ὁλίγοι νὰ παραμείνωσιν ἑνωμένοι εἰς τὴν ἀλήθειαν καὶ τὴν Ὀρθοδοξίαν, αὐτοὶ ἀποτελοῦσι τὴν Ἐκκλησίαν καὶ τὸ σῶμα τοῦ Χριστοῦ. (Ἁγίου Θεοδώρου τοῦ Στουδίτου) Ἐὰν διακυβεύωνται θέματα πίστεως καὶ παραδόσεων τῆς Ἐκκλησίας μας τότε πρέπει νὰ πολεμῶμεν ὑπὲρ αὐτῶν. (Ἁγίου Νικοδήμου τοῦ Ἁγιορείτου)

Νὰ μὴν ἀποδέχεσθε κανένα αἱρετικὸν δόγμα μὲ πρόσχημα τὴν ἀγάπην.
(Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου)

Ἀκόμη καὶ πολὺ ὁλίγοι νὰ παραμείνωσιν ἑνωμένοι εἰς τὴν ἀλήθειαν καὶ τὴν Ὀρθοδοξίαν, αὐτοὶ ἀποτελοῦσι τὴν Ἐκκλησίαν καὶ τὸ σῶμα τοῦ Χριστοῦ.
(Ἁγίου Θεοδώρου τοῦ Στουδίτου)

Ἐὰν διακυβεύωνται θέματα πίστεως καὶ παραδόσεων τῆς Ἐκκλησίας μας τότε πρέπει νὰ πολεμῶμεν ὑπὲρ αὐτῶν.
(Ἁγίου Νικοδήμου τοῦ Ἁγιορείτου)    
μόνον έτσι κρατιέται το οχυρό της Ορθοδοξίας χωρίς να αμαυρωθεί....!!
όσο αυστηρό είναι οι κλειδαριές στην εξώπορτα του σπιτιού σου για να μην μπουν οι κλέφτες... τόσο για να μην μπουν τα ξένα και αιρετικά στοιχεία στον οίκο του Χριστού μας...!!!

2 σχόλια:

  1. μόνον έτσι κρατιέται το οχυρό της Ορθοδοξίας χωρίς να αμαυρωθεί....!!
    όσο αυστηρό είναι οι κλειδαριές στην εξώπορτα του σπιτιού σου για να μην μπουν οι κλέφτες... τόσο για να μην μπουν τα ξένα και αιρετικά στοιχεία στον οίκο του Χριστού μας...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί που κατέχουν την αλήθεια του ευαγγελίου δεν ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ τον διάλογο ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΟΥΝ Την ΑΛΗΘΕΙΑ και ΝΑ ΦΩΤΊΣΟΥΝ τους αντιφρονούντες με την ΑΛΗΘΕΙΑ γατι γνωρίζουν οτι η αλήθεια ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΑ και ΟΛΕΣ τις στραβές ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ τις καταριπτει !!!

    Αυτοι που κατεχουν την αληθεια εχουν ασπαστει τα ΛΟΓΙΑ του Αποστολου Πετρου που λεγει <Δοξαστε λοιπον τον Κύριο τον Θεό μέσα στις καρδιές σας· και να είστε πάντοτε έτοιμοι σε απολογία με πραότητα και φόβο, προς καθέναν που ζητάει από σας λόγο για την ελπίδα που είναι μέσα σας·(Α.Πετρου 3:15)

    ΑπάντησηΔιαγραφή