«Ουκ αρνησομεθα σε φιλη Ορθοδοξια, ου ψευδομεθα σε πατροπαραδοτο

«Ουκ αρνησομεθα σε φιλη Ορθοδοξια, ου ψευδομεθα σε πατροπαραδοτον σεβας. Εν σοι εγεννεθημεν, εν σοι ζωμεν, εν σοι κοιμησομεθα. Ει δε και καλεσει καιρος και μυριακις υπερ σου τεθνηξομεθα». (Ιωσηφ Βρυεννιος)

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

πρέπει να ενωθεί ολο το πάτριο σαν μια γροθιά...σκέψου ομως και το άλλο αδελφέ μου,αν ήταν ένα και έπεφτε στον οικουμενισμό? (όπως το νέο ημερολόγιο)? τότε? δεν θα υπήρχε ορθοδοξία πιο απλά στις μέρες μας...αν ήταν ενωμένο και έκανε σχίσμα ή έπεφτε στην θεωρία των κλάδων,την βαπτισματική θεολογία και την ευχαριστιακη εκκλησιολογία ? (όπως το νέο??)...για αυτό ας μην βιαστούμε να βγάλουμε έυκολα συμπεράσματα..άλλωστε και αυτό ο θεός το επιτρέπει ή το παραχωρεί για λόγους που μόνο υποθέσεις εμείς σαν απλοί άνθρωποι μπορεί να κάνουμε.Nikos Michaelides Προς ΓΟΧ: Ζητατε ο κοσμος να αποτειχιστει και να ερθει στο Πατρωο. Και πολυ σωστα, γιατι μετα το 1920 αρχιζει η ακολουθια των γεγονοτων της παναιρεσης του οικουμενισμου, με καταληξη το Σχισμα το 1924.... φτανοντας στα σημερινα χάλια. Μα...για σκεφτειτε ομως...κι εσεις εκει στους ΓΟΧ ειστε διαρεμενοι ! Αντι να ειστε ενα σωμα, ειστε πολλα ! Γιατι δεν ενωνεστε;;; πως περιμενετε να γυρισει ο λαος στο Πατρώο, οταν εσεις οι ιδιοι τον διαιρειτε;;; Τι φωναζετε για δογματα και για διδαχες, οταν οι ιδιοι ειστε διαιρεμενοι;;; !!!!! Ενωθειτε λοιπον, κι αυτο να ειναι το πρωτο μελημα σας. Ενωθειτε για να βλεπει κι ο πιστος που παραπλανηθηκε με το νεο ημερολογιο οτι ειστε ενωμενοι με αρχηγο τον μόνο Δεσποτη, τον Χριστο! Κι αφου ενωθειτε εσεις, ελατε στον αγωνα να ενωσουμε ολοκληρο τον λαο ! Σας τα πα. Μην τυχον μου πειτε ποτέ οτι δεν σας τα πα !!!!! Μου αρέσει! · · Να μην παρακολουθώ τη δημοσίευση · Πριν από 37 λεπτά Αρέσει στο χρήστη Andreas Andreou. Δημήτρης Αντωνάκης Αυτό δε σημαίνει πως εσύ, επειδή είναι χωρισμένοι οι ΓΟΧ, θα πρέπει να μένεις στον οικουμενισμό δια της μνημόνευσης Επισκόπων, Αρχιεπισκόπων, Πατριαρχών που έχουν συμπροσευχηθεί με ετεροδόξους και αλλοδόξους,έτσι δεν είναι; Κάνε την προσευ... Δείτε περισσότερα Πριν από 17 λεπτά · Δεν μου αρέσει · 2 Nikos Michaelides για το ευλογια μην παιρνετε απο αυτους...ΔΕΝ βαζω λικε !!!!! Πριν από 14 λεπτά · Μου αρέσει! Δημήτρης Αντωνάκης Ο Άγιος το είπε,όχι εγώ..Εγώ το προσυπογράφω με 1000.... Πριν από 12 λεπτά · Δεν μου αρέσει · 1 Nikos Michaelides η ευλογια ειναι απο τον Θεο ! τα μυστηρια ειναι του Θεου ! οχι των παπαδων ! και μην ξεφευγεις απο το θεμα: ΕΝΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ. Πριν από 9 λεπτά · Μου αρέσει! Stelios Stelopoylos ΟΙ ΓΟΧ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΤΟΥΣ .ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΕΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΗΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΑ ΠΑΡΟΜΙΑ ΦΕΝΟΜΕΝΑ.ΟΤΑΝ ΔΙΟΚΕΤΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ.' πριν από λίγα δευτερόλεπτα · Μου αρέσει! Nikos Michaelides ΩΡΑΙΑ ! ΤΟΤΕ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΤΕ !!!!! πριν από λίγα δευτερόλεπτα · Μου αρέσει!


Προς ΓΟΧ:

Ζητατε ο κοσμος να αποτειχιστει και να ερθει στο Πατρωο. Και πολυ σωστα, γιατι μετα το 1920 αρχιζει η ακολουθια των γεγονοτων της παναιρεσης του οικουμενισμου, με καταληξη το Σχισμα το 1924.... φτανοντας στα σημερινα χάλια.

Μα...για σκεφτειτε ομως...κι εσεις εκει στους ΓΟΧ ειστε διαρεμενοι ! Αντι να ειστε ενα σωμα, ειστε πολλα ! Γιατι δεν ενωνεστε;;; πως περιμενετε να γυρισει ο λαος στο Πατρώο, οταν εσεις οι ιδιοι τον διαιρειτε;;;

Τι φωναζετε για δογματα και για διδαχες, οταν οι ιδιοι ειστε διαιρεμενοι;;; !!!!!

Ενωθειτε λοιπον, κι αυτο να ειναι το πρωτο μελημα σας. Ενωθειτε για να βλεπει κι ο πιστος που παραπλανηθηκε με το νεο ημερολογιο οτι ειστε ενωμενοι με αρχηγο τον μόνο Δεσποτη, τον Χριστο!

Κι αφου ενωθειτε εσεις, ελατε στον αγωνα να ενωσουμε ολοκληρο τον λαο !

Σας τα πα. Μην τυχον μου πειτε ποτέ οτι δεν σας τα πα !!!!!



 ·  ·  · Πριν από 37 λεπτάπρέπει να ενωθεί ολο το πάτριο σαν μια γροθιά...σκέψου ομως και το άλλο αδελφέ μου,αν ήταν ένα και έπεφτε στον οικουμενισμό? (όπως το νέο ημερολόγιο)? τότε? δεν θα υπήρχε ορθοδοξία πιο απλά στις μέρες μας...αν ήταν ενωμένο και έκανε σχίσμα ή έπεφτε στην θεωρία των κλάδων,την βαπτισματική θεολογία και την ευχαριστιακη εκκλησιολογία ? (όπως το νέο??)...για αυτό ας μην βιαστούμε να βγάλουμε έυκολα συμπεράσματα..άλλωστε και αυτό ο θεός το επιτρέπει ή το παραχωρεί για λόγους που μόνο υποθέσεις εμείς σαν απλοί άνθρωποι μπορεί να κάνουμε.

  • Αρέσει στο χρήστη Andreas Andreou.

    • Δημήτρης Αντωνάκης 
      Αυτό δε σημαίνει πως εσύ, επειδή είναι χωρισμένοι οι ΓΟΧ, θα πρέπει να μένεις στον οικουμενισμό δια της μνημόνευσης Επισκόπων, Αρχιεπισκόπων, Πατριαρχών που έχουν συμπροσευχηθεί με ετεροδόξους και αλλοδόξους,έτσι δεν είναι; Κάνε την προσευ...Δείτε περισσότερα

      Πριν από 17 λεπτά ·  ·  2

    • Nikos Michaelides για το ευλογια μην παιρνετε απο αυτους...ΔΕΝ βαζω λικε !!!!!
      Πριν από 14 λεπτά · 

    • Δημήτρης Αντωνάκης Ο Άγιος το είπε,όχι εγώ..Εγώ το προσυπογράφω με 1000....
      Πριν από 12 λεπτά ·  ·  1

    • Nikos Michaelides η ευλογια ειναι απο τον Θεο ! τα μυστηρια ειναι του Θεου ! οχι των παπαδων ! και μην ξεφευγεις απο το θεμα: ΕΝΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ.
      Πριν από 9 λεπτά · 

    • Stelios Stelopoylos ΟΙ ΓΟΧ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΤΟΥΣ .ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΕΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΗΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΑ ΠΑΡΟΜΙΑ ΦΕΝΟΜΕΝΑ.ΟΤΑΝ ΔΙΟΚΕΤΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ.'

    • Δημήτρης Αντωνάκης Τα μυστήρια είναι του Θεού αλλά μέσω των ιερέων του,που πιστεύουν ΑΠΟΛΥΤΑ σε αυτόν και όχι από ψευτοιερείς που μέσω των συμπροσευχών των ίδιων ή των επισκόπων τους, τον εμπαίζουν! Δεν ξέφυγα,αλλά μάλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις...Μέχρι να ενωθεί, οφείλεις να προσεύχεσαι για να σου υποδειχτεί η σωστή Εκκλησία επί της γης και να μην συνεχίζεις να είσαι ενταγμένος σε θεομπαίχτες.
      Πριν από 2 λεπτά · 

    • Stelios Stelopoylos «Ουκ αρνησομεθα σε φιλη Ορθοδοξια, ου ψευδομεθα σε πατροπαραδοτον σεβας. Εν σοι εγεννεθημεν, εν σοι ζωμεν, εν σοι κοιμησομεθα. Ει δε και καλεσει καιρος και μυριακις υπερ σου τεθνηξομεθα». (Ιωσηφ Βρυεννιος)..
      • «Εσύ σε ποια Εκκλησία ανήκεις; Σε αυτήν του Βυζαντίου, της Ρώμης, της Αντιόχειας, της Αλεξάνδρειας ή της Ιερουσαλήμ; Τότε ο δίκαιος απάντησε σοφά: «Ο Κύριός μας Χριστός χαρακτήρισε Καθολική Εκκλησία εκείνη την Εκκλησία, η οποία διατηρεί την αληθινή και ομολογιακή παρακαταθήκη της πίστης. αγίου Μαξίμου Ομολογητού:..
        Πριν από 8 λεπτά · 

      • Stelios Stelopoylos ΑΥΤΗ ΕΙΝΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.ΜΙΑ ΑΓΙΑ,ΚΑΘΟΛΙΚΗ. ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ,ΔΙΟΚΟΜΕΝΗ,ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ.,ΑΓΙΟΥΣ,ΕΜΠΕΖΟΜΕΝΗ.ΚΛΗΔΟΝΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΑΣΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ.ΣΤΙΣ 14-27/4/2012 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΚΛΗΡΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ. http://www.youtube.com/watch?v=rRSOOaEDrNs ..

        www.youtube.com 
        ΣΤΙΣ 14-27/4/2012 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒ...Δείτε περισσότερα
        πριν από λίγα δευτερόλεπτα ·  · 

        • αυτα να πατε να ατα πειτε εκει και εκει στο μερος οπου εγινε το πρωτο σχισμα με τους ΜΑτθαιϊκους επισης ! Εκει που μεσα σε ενα μοναστηρι ειναι 3 εκκλησιες , οι οποιες ειναι 3 σχισματα !!!!!!! ΕΛΕΟΣ ! κανεις πια στο απειροβλητο !!! ΕΝΩΣΤΕ ΤΑΣΧΙΣΜΑΤΑ. Ο ΛΑΟΣ , ΕΣΕΙΣ , ΕΜΕΙΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ. ... τελικα... αναρωτιεμαι κι εγω....τι θελετε επιτελους; γιατι δεν φωναζετε στους ιεραρχες σας ;;;; ΝΑ μεινω σε μια αποψη ενος ΓΟΧ που μου χε πει οτι πιο ευκολα θα γινει το λαδι νερο παρα να ενωθει η εκκλησια; ΣΑΣ ικανοποιει αυτο;;;;


        • Stelios Stelopoylos DES TO ΒΙΝΤΕΟ .ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟ ΕΓΩ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΕ ΑΠΟ ΟΛΕΣ [ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΣΙ ]ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΩΝΤΑΙ ΕΝΟΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΟΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΓΟΧ ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ.ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ..!!

        • Stelios Stelopoylos «Μή φοβου τό μικρόν ποίμνιον ότι ηυδόκησεν ό Πατήρ μου δουναι ύμίν τήν βασιλείαν».
          «Τά μωρά του κόσμου ἐξελέξατο ὁ Θεός ἴνα τούς σοφούς καταισχύνη, καί τά ἀσθενῆ του κόσμου ἐξελέξατο ὁ Θεός ἴνα καταισχύνη τά ἰσχυρά» (Ἅ΄ Κόρ. ἅ΄ ..


        • Nikos Michaelides 
          το βιντεο το ειδα...και ντραπηκα...ειναι εικονα αυτη; αυτη η εικονα βγαζει σεβασμο στον ιερεα; απο σκηνοθετικης αποψεως προκαλει θλιψη. Αλλα το θεμα μας δεν ειναι το βιντεο. Εσυ στελιο, καταρτισμενος εισαι, γνωστης εισαι, εγω σε εκτιμω πολυ, ξεκινηστε να μιλατε στους ιεραρχες σας. Εχω μιλησει με αρκετους ΓΟΧ και οι μισοι ετσι, οι αλλοι αλλιως..και τελικα ολοι θλιμενοι ! Γιατι;;;; ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΕΝΩΣΗ , ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΩΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΜΑ, ΜΙΑ ΠΟΙΜΝΗ.
          Stelios Stelopoylos ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΣΘΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙΣΑΡΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΡΙΑΖΕΤΕ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ.ΑΜΑ ΕΙΣΕ ΚΑΛΟΠΡΟΕΡΕΤΟΣ!!!
          πριν από ένα περίπου λεπτό · 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου